Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Творческа лаборатория" в Музея за история на София

Снимка: БТА

В новата си сграда на площад "Бански" 1,  Музеят за история на София започва поредица от събития, предназначени за децата, в своята така наречена "Творческа лаборатория". 


В днешната програма е включено тематично ателие, посветено на изложбата "Лихтенщайн - снимки и пощенски марки". Ирина Кръстева от Музея за история на София пояснява:

Децата ще имат игрови ситуации, ще се превъплатят в пощальони, за да разберат какво е да отнесеш писмо, ще се запознаят с историята на пощенската марка. Има игри, свързани със снимки, за да си направят собствена картичка, с която ще си тръгнат. Разбира се, ще си тръгнат и със собственоръчно рисувана марка. Така че посредством игри, забавление, практическа работа, те ще разберат за историята на снимките и пощенските марки. Целта на това ателие, както и на всички останали наши образователни инициативи за деца е нежно, без затруднения и по забавен начин да разберат и да научат повече неща, а освен това да станат и сръчни, освен любознателни.

Информация за предстоящите ателиета можете да бъде намерена на страницата на Музея за история на София, където може да се направи и записване на децата за участие в тях.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна