Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Бурже 195 страни започват преговори за ограничаване на промените в климата

След речите на държавните глави днес делегациите на 195 страни започват преговори за ограничаване на промените в климата, на световната конференция в Бурже край Париж.
 

Срещата в Париж определено е по-различна. Освен че е вече 21-вата по ред, крайно време е да има решения по важните въпроси, които да определят политиката за реагиране на промените в климата в световен мащаб. Ние, като човечество, като световна общност, сме закъснели със вземането на тези решения. Имаме 5 години, за да се подготвим да действаме по наистина различен и много по-ефективен от досегашния начин по отношение на политиките, които да предприемат целенасочено всички държави, координирано, коментира в "Преди всички" Антоанета Йотова – изследовател в областта на политиките за реагиране на промени в климата, индивидуален член на Коалицията за климата – България и част от екипа на инициативата "Зелени закони" на Сдружението за изследователски практики.

Агенциите отбелязват, че проектът на споразумение за климата е дълъг и с много варианти, а опитът показва, че преговорите много често стигат до патова ситуация.

Цялото интервю на Борислава Борисова с Антоанета Йотова може да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна