Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световният шампион по мотокрос фрийстаил ще бъде определен в София

Световният шампион по мотокрос фрийстаил ще бъде определен в София
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Световният шампион по мотокрос фрийстаил ще бъде определен в София, след финалното състезание „Нощта на скоковете“. Домакин на надпреварата на 12 декември ще е зала „Арена Армеец“, като до сега са продадени над 7 000 билета.

Освен първите трима във временното класиране – Давид Риналдо /Франция/– 182 точки, Майкел Мелеро /Испания/-180 точки и Роб Аделберг/Австралия/ – 166 точки, за призовите места ще се борят и Ханс Акерман /Германия/, Джеймс Картър /САЩ/, Реми Бизуард /Франция/, Изо Бриис /Франция/, Петер Пилат /Чехия/, Масимо Бианкончини /Италия/, Хосе Миралес /Испания/ и Фред Кирилос /Бразилия/.

Тази година зрителите в зала „Арена Армеец“ ще видят нови елементи по трасето, както и ново изпитание наречено „Race&Stayle“, обясни генералният секретар на БФ Мотоциклетизъм Иво Цветанов.

Състезанието ще бъде открито официално в 19.00 часа, квалификациите ще започнат в 19.15 часа, а финалните скокове на първите шест са с начален час 21.30 часа.

Ръководството на федерацията обяви още, че 5 декември ще проведе Гала вечер на шампионите по мотоциклетизъм за 2015 година. Церемонията ще събере на едно място шампионите и техните подгласници от Националния и Източно-европейския шампионат по мотокрос, писта и ендуро, както и шампионите в Европейското първенство по СуперМото в класовете SM Junior и S3. Ще бъдат наградени над 90 състезатели от България, Румъния, Гърция, Сърбия, Македония, Турция, Босна и Херцеговина, Кипър и Молдова. Отличията на състезателите по СуперМото ще бъдат връчени от президента на ФИМ Европа д-р Волфганг Сръб.

На тържеството ще бъдат връчени специални награди и на най-заслужилите деятели, на представители на общини, организирали кръгове от различните шампионати, на медии и фирми.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна