Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Славчо Босилков: Всяка идеология може да бъде използвана както терористите използват исляма


Бившият главен секретар на МВР полковник Славчо Босилков предупреди, че всяка една идеология, независимо дали е религиозна, или не, може да бъде използвана така, както се използва исляма.

Имаме вътрешноцивилизационен сблъсък в исляма и вътрешноцивилизационен сблъсък в християнството. Не се прави анализ на истинските причини. Имаме озападняване на цивилизациите в Кувейт, Турция и други ислямски държави, но в последните години се наблюдава връщане от озападняването в ценностната им система. В същото време продължават да ползват и защитават материалните ценности на западната ивилизация.

По повод мигрантската вълна към Европа, полк. Славчо Босилков коментира, че проблемът с Близкия Изток е проблем на ислямската религия.

Европа трябва да промени виждането си по така наречения мултикултурализъм... Трябва да вярваме преди всичко на хората, които работят по линията на политическите стратегии. Европа направи своите грешки - така наречения западноевропейски модел на демокрацията, който налага модели като хомосексуализъм, осиновяване на деца от хомосексуални двойки и така нататък, все неща, които противоречат на христиняските ценности и религия.

Бившият главен секретар на МВР допълни, че липсва, в глобален план, единна дефиниция какво представлява тероризмът.

Цялото интервю на Емилия Антова с полк. Славчо Босилков можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна