Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На семинар в Боровец БСП прави анализ на позициите на партията след изборите

Вл. Георгиев: Отговорността за недоброто представяне на БСП на изборите е у всички членове

На 5 и 6 декември в Боровец представители на местната власт от БСП се събират на работен семинар заедно с членовете на Изпълнителното бюро на партията, съобщиха от пресцентъра на БСП. Основните теми, които ще дискутират участниците, ще са позициите на БСП след местните избори 2015 година, както и левите стандарти за управлението и за предложенията като опозиция.

Отговорността за недостатъчно доброто представяне на БСП на последните избори е у всички членове, каза в интервю за "Преди всички“ кметът на Самоков Владимир Георгиев, който спечели втори мандат:

Самите хора от Изпълнителното бюро от върха трябва да се обърнат повече към местната власт и най-вече там, където има успехи. Аз съм далеч от мисълта, че проблеми имаме само по върха. Именно сега е моментът да проведем тази дискусия, защото хората трябва да виждат алтернатива, трябва хората да ни припознаят и да разберат, че наистина най-близо до хората, до общностите, до хората в малките населени места, това именно е БСП. Имаме нужда много по-често да се виждаме, да разговаряме… Вече се прие бюджетът в НС. По места кипи много усилена работа, за да можем да сформираме местните бюджети. Сега, освен че ще си поговорим за проблемите – къде, какво се е случило, как сме загубили или спечелили, ще поговорим и за това какви планове имаме за през следващата година , която се очертава да е една много тежка за местната власт, каза кметът на Самоков Владимир Георгиев и изрази притеснение, че централната власт ще продължи да разделя кметовете на "наши" и "ваши" и заради това е оставила в бюджета така наречения "буфер" от 2,5 милиарда лева.

На 6 декември от 12:00 часа в хотел „Самоков” ще се проведе пресконференция. За представителите на медиите, които искат да отразят събитието, е организиран превоз в неделя сутринта. Точният час и място за тръгване ще бъдат допълнително уточнени.

Цялото интервю може да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна