Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Тодоров: Застраховка "Гражданска отговорност" едва ли ще поевтинее

Владимир Тодоров
Снимка: БГНЕС

Съмнявам се, че цената на застраховка "Гражданска отговорност" ще поевтинее, защото се въвеждат по-високи лимити на обезщетение с Кодекса. Това каза за предаването "Нещо повече" на програма "Хоризонт" Владимир Тодоров от Асоциацията за защита на застрахованите и пострадали при ПТП. 

Ще има едно облекчение за хората, директно през брокер или застраховател да избират да си спестят това ходене до компанията. Но ако клиентът реши да прави разсрочено плащане, може и да се повиши цената, защото ще има разходи за куриера, които са за сметка на клиента. 
Владимир Тодоров определи като ненужен зеления стикер, удостоверяващ задължителната застраховка "Гражданска отговорност" за автомобилите: 
Ние поискахме отвод на председателя на икономическата комисия, който е в икономически отношения с печатницата, печатала въпросните зелени стикери. От 3 години наличието на "Гражданска отговорност" или липсата ѝ се удостоверява през регистрационния номер, а не през стикера. От 3 години насам стикерът няма абсолютно никаква роля, така че той е ненужен. 
Според Тодоров не повече от 10-15% ще използват онлайн застраховането. 
С премахването на забраната за онлайн застраховането ще има възможност за по-голям избор, заяви застрахователният агент Милена Арав
В нашата фирма обслужваме клиентите си в повечето случаи на място. Личните ми наблюдения са, че всеки един от нас обича да бъде изслушан, да бъде разбран и обгрижен. 
Цялото интервю чуйте от звуковия файл. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени