Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва Международният фестивал за късометражно кино "В Двореца"

Тази вечер от 19.00 часа в зала 3 на НДК се открива международният кинофестивал In the palace – „В Двореца“, посветен на продуктите на късометражното кино, новите медии и дигиталните изкуства. Директорът на фестивала Цанко Василев заяви:

Започнахме през 2003 г. във Велинград като международен фестивал за студентско кино и няколко години той остана такъв. От седмото си издание към него се присъединиха и професионалисти, защото той много бързо разшири понятията и представите ни за късометражно кино. От тази година на 13-тото си издание фестивалът се случва и в София с професионалната си част, в която професионалисти от цял свят представят своите аудиовизуални произведения  и са тук, за да се срещнат с българската индустрия.

Целият седми етаж на НДК и терасите около него ще бъдат за късометражно кино и за музикалната програма към късометражния фестивал.

Фестивалът ще продължи до 13-и декември, когато ще бъде закрит с грандиозен концерт на Барселона Джипси Клезмер Оркестра, каза още Василев и уточни, че един лев от всеки продаден билет за Фестивала се отделя за Фонд „Късометражно кино“ за подпомагане на производството на късометражното кино.

Подробности чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна