Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Христов: Човек колкото и добре да живее, става на 60

Човек рано или късно, колкото и добре да живее, става на 60, но това не е страшно. Склонен съм да вярвам на онези, които ми казват, че животът сега тепърва започва. Това сподели пред „Хоризонт“ актьорът, режисьор и преподавател в НАТФИЗ Ивайло Христов. Той си пожела околосветско пътешествие и го нарече най-хубавият подарък:

Да се гмуркам в Големия коралов риф, да карам ски в Алпите и не само… Още от филма „Човекът-амфибия“ в мен остана любовта към морските дълбини.

Изглежда човек е орисан още от раждането си да започне да чака. Орисията ни преследва – да чакаме нещо да се случи. Годо е онзи, когото чакаме и никога не идва, каза актьорът, връщайки се към знаковата си роля във „В очакване на Годо“.

Ивайло Христов определи работата си с режисьора Леон Даниел и годините във Военния театър като изключително полезни и плодотворни.

Хвърлих се в документалното кино с главата надолу, спомни си още Ивайло Христов, отговаряйки на въпрос за влизането му в света на киното.

През февруари последният режисьорският проект на Ивайло Христов „Каръци“ тръгва по екраните и това според него ще бъде същинската му среща със зрителите:

Той мина през доста фестивали, очакват го и още. Слава Богу, филмът има и фестивали, и награди, но срещата със зрителя май е най-важна.

Целия разговор с Ивайло Христов чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна