Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мохамед Халаф: Българите имат хубава държава, но нямат добри управляващи

Снимка: zemedelci.org

Българите имат много хубава държава, но нямат добри управляващи. Сагата им продължава вече 25 години и я виждаме всеки ден в цирковете, които българският народ следи в парламента и в правителството. Тази позиция изрази журналистът Мохамед Халаф, който бе гост на предаването „Хоризонт за вас“.

По думите му, българите заслужават по-добра съдба, защото държавата има ресурси. Халаф посочи, че 2 милиона български граждани са напуснали тази хубава страна и попита защо всички бягат като арабите:

Тази държава заслужава младите хора да останат, защото те са съвестта на нацията и от тях зависи съдбата на тази държава. Но всички са убедени в това, че нямат перспектива – забележете – това казват и онези,  които напускат Арабския свят и Африка.

100 години след очертаването на границите между арабските държави, в момента се случва нова подялба на Близкия изток, каза още Мохамед Халаф. Той открои засилващите се конфликти в региона: сектантският между шиити и сунити, междурелигиозният между християни и мюсюлмани и етническият – араби срещу кюрди:

Държавите в Арабския свят са провалени от режимите през последните 60 години – в Либия, Ирак, Сирия, Йемен, Судан, Алжир…Накъдето и да се обърнете, има проблеми.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна