Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Майкъл Мелеро е новият световен шампион по мотокрос фрийстайл

Майкъл Мелеро е новият световен шампион по мотокрос фрийстайл
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Майкъл Мелеро е новият световен шампион по мотокрос фрийстайл. Испанецът спечели финалния кръг, проведе пред 10 000 зрители в зала "Арена Армеец" в София. Мелеро се представи на ниво по трасето както в квалификацията, така и в състезанието и успя с 423 точки да триумфира както със световната титла, така и с купата за победител в Гран при България.

Втори в "Нощта на скоковете" в София, с актив от 390 точки завърши Роб Аделберг (Австралия), а трети с 388 точки Давид Риналдо (Франция).

От фирмата-организатор на световния шампионат връчиха титлата "Най-добър организатор за 2015 година" на България, като страната ни печели този приз за поредна година. Зрителите в залата и пред телевизионните екрани станаха свидетели на изключително майсторство, зрелищни скокове и невероятно отношение на участниците към публиката.

В дисциплината "висок скок" най-добър беше Хосе Миралес (Испания), който успя да "прелети" над летвата с височина 10.5 метра. В друго много атрактивно състезание –  "RACE and STEAL", пилотите караха за време, изпълнявайки и зрелищни скокове. В директен сблъсък за първото място Брис Изо (Франция) изпревари Хосе Миралес (Испания).

Много съм щастлив от спечелената титла и от победата ми тук, в България. Публиката в София е невероятна и оставам с прекрасни впечатления от вас и организацията на това събитие. Определено тази вечер ми се получи всичко, което бях намислил, и съм безкрайно щастлив от завършека на сезона, заяви Мелеро.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна