Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ат. Атанасов: Половината от групата на Реформаторския блок няма да подкрепи Екатерина Захариева

Атанас Атанасов ДСБ
Снимка: БГНЕС

Половината от групата на Реформаторския блок няма да подкрепи Екатерина Захариева за поста министър на правосъдието, каза в интервю за "Преди всички" Атанас Атанасов – заместник-председател на ДСБ. Той поясни:
 

Аз ѝ зададох един въпрос и според мен тя не беше искрена в отговора си. Попитах дали господин премиерът я е инструктирал вече, че трябва всеки един законопроект, касаещ съдебната власт, да бъде съгласуван с главния прокурор Цацаров, тя ми каза, че не е получила такива инструкции. Може и аз да се заблуждавам, но тя при всички случаи ще ги получи, след като бъде гласувана за министър, ако вече не ги е получила.

Атанасов подчерта:

Днес тази персонална промяна в правителството ще бъде подкрепена целокупно от ГЕРБ и АБВ. Другите три групи, които ще дадат подкрепа, и от трите групи ще се получи подкрепа на половина, т.е. разцепените групи на Реформаторския блок, на Патриотичния фронт и на БДЦ, ще гласуват половината от тези групи. Този парламент, в този му вид, започва да показва на обществото, че нищо няма да свърши. 

Цялото интервю на Таня Величкова с Атанас Атанасов можете да чуете в звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени