Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Онлайн проект се бори срещу бюрокрацията

Електронен вариант за попълване на най-често използваните в ежедневието документи като молби, декларации и пълномощни работи благодарение на фондация „Граждани срещу бюрокрацията“. На сайта pisar.bg са достъпни и всички документи, необходими за регистрация на фирма.

Генерират се много фирмени и документи с трудово-правен характер, разказа пред „Хоризонт“ Стефан Христов, председател на Управителния съвет на фондацията:

Проектът има доброволчески характер. Идеята дойде преди няколко години. Създавах доста документи в работата си и често ставаха грешки. Дойде ми идеята за онлайн проект, в който да се попълват само задължителните полета.

Във връзка със зачестилите злоупотреби с лични данни, Христов посъветва хората да внимават къде попълват своите лични данни и увери, че в Писар.бг връзката към сървъра е криптирана:

Постарали сме се да защитим личните данни на хората. Всичко е защитено спрямо стандартите, съотносими например към банковите сървъри. Нямаме достъп до личните данни на хората.

Всички услуги на сайта са безплатни и ще останат такива. Амбицията е базата на Писар.бг да се разшири, каза още Стефан Христов.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!