Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Левски" вади 1 милион за нови футболисти

Николай Иванов обеща 1 милион за нови футболисти в "Левски"
Снимка: БГНЕС

Собствениците на "Левски" ще отпуснат над милион за зимна селекция, ако спортно-техническото ръководство открие и успее да привлече при "сините" правилните футболисти, заяви един от едрите акционери в клуба Николай Иванов. Той добави, че правилниците трябва да бъдат спазвани и "Литекс" закономерно е извън "А" група.

Работим, за да ставаме по-добри. Спортно-техническата част не е моя работа. Имаме уговорки с Управителния съвет да отпуснем средства. Няма да споменаваме числа, но нека те намерят правилните играчи, а сумата може да бъде и над милион лева. Нашата цел обаче е да изплатим всички задължения към играчи и към мениджъри до края на годината. Догодина ще продължим да изплащаме дълговете към Националната агенция по приходите (НАП). Финансов рай може да има само при влизане в групите на някой европейски турнир, сега има дисциплина, каза Иванов след коледния празник на тима.

Не е най-доброто в Изпълкома да има собственици и директори на клубове, защото това поражда конфликти. Ние искаме обратното. В последно време БФС отсъства като решения, а ако искаме да имаме истински и хубав футбол, наистина трябва да спазваме всички правила и норми. Ние, собствениците и акционери, трябва да зададем тази посока, добави още Николай Иванов.

Като фен ми се иска "Литекс" да остане, за да бъде по-силна групата. Но ако има правила и не ги спазваме, ние вършим лоша услуга на футбола. Правилата трябва да се спазват. Ние се консултирахме с юристи относно анулирането на резултатите, а те казват, че полусезонът е свършил с този мач, каза още един от спонсорите на "Левски".

Относно изказването на Кирил Домусчиев, че "Левски" е подкрепян от съдиите, той добави:

"Лудогорец" несъмнено има добри състезатели, но той няма това, което има "Левски" - 100-годишна история и над милион фенове. Не знам защо Кирил Домусчиев каза това за "Левски", защото ние сме един от най-ощетените отбори. Не говорихме за съдиите, а единственото изключение направи нашият треньор след мача с "Литекс" за Купата. Ако някой отбор е толериран в последните години, то това е "Лудогорец".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна