Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сергей Добрев: ДСБ направи достатъчно компромиси

В декларация областната структура на ДСБ във Велико Търново подкрепи националните лидери за излизането на партията от управлението. В документа се казва, че оставането във властта е безпредметно. Сергей Добрев, общински съветник от ДСБ в Лясковец, член на националното ръководство на партията и член на общинската организация, обясни пред „Хоризонт“, че партията вече е направила достатъчно компромиси:

ДСБ е такава партия, че никой никога не звъни по телефоните по вертикала да каже: излезте с декларация. Достатъчно много станаха компромисите. Компромисите рано или късно се превръщат в предателство. Нека да не стигаме до предателство. Има граница, която не може да се престъпва. Тази граница беше негласуването на истинските промени в Конституцията. Хората трябва да разберат, че точно от промяната на съдебната система зависи промяната на всички сектори и всички политики в България.

Декларацията на регионалната структура е била предшествана от събиране на Регионалния съвет на партията. Всички общински председатели стоят зад написаното и това е посоката, в която ДСБ трябва да върви, подчерта Сергей Добрев.

От ДСБ не сме конформисти. Ние като партия ще решим какво е Реформаторският блок и дали е единно тяло на висшия си форум – националното събрание през март, поясни още Добрев.Той коментира подписването на анекс към коалиционното споразумение между ГЕРБ и РБ, като цитира Радан Кънев: „Ела Цветанов, излъжи ме пак!“

Опозиционността на национално ниво не бива да бъда пренесена изцяло на принципа copy – paste на местно ниво, защото регионалните политики са по-различни, отбеляза още общинският съветник от ДСБ.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна