Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За внимание по празниците призовават от МВР

| обновено на 23.12.15 в 12:18
Снимка: БГНЕС

От Столичната полиция апелираха към жителите на София да не оставят домовете си без надзор и да бъдат внимателни при посещенията си в търговски центрове по време на Коледните и Новогодишните празници, за да не станат жертва на кражба. Засилено полицейско присъствие ще има на изходите на София.


От "Криминална полиция" към СДВР съветват хората да държат чантите си и личните си вещи близо до себе си, когато посещават молове или други големи търговски обекти. Причината е, че по Коледа и Нова година джебчиите се активизират и атакуват точно подобни търговски обекти в столицата.

От СДВР съветват още хората да не държат ценни предмети, скъпа техника и бижута в апартаментите си, както и да не оставят жилищата си без надзор, тъй като крадците следят това. От СДВР уточниха, че един от най-новите начини престъпните банди да следят дали има някой в жилището са социалните мрежи, затова от полицията посъветваха хората да споделят, че са пътували, след като вече са се прибрали у дома.

Около 200 хиляди автомобила се очаква до края на днешния ден да напуснат територията на столицата, съобщи директорът на КАТ "Пътна полиция" в София комисар Тенчо Тенев. Заради това днес ще има засилено полицейско присъствие на изходните артерии на София, а на 27-и декември, 30-и декември и 3-ти януари ще има засилено полицейско присъствие и на входовете, и на изходите.

През почивните дни пък в столицата ще бъдат проведени няколко специализирани операции на КАТ, тъй като, според Пътна полиция, след като градът се изпразни от автомобили, често големите булеварди стават арена на незаконни състезания. 

В звуковия в файл може да чуете какво каза началникът на "Криминална полиция" в СДВР - Николай Хаджиев.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени