Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Феновете на "Реал" Мадрид искат Зидан за старши треньор

Зинедин Зидан може да е новият треньор на "Реал" Мадрид
Снимка: БГНЕС

Публиката на "Реал" Мадрид иска Зинедин Зидан за треньор на първия отбор, сочи анкета в интернет на столичния испански спортен вестник "АС".
Точно 52 процента от участвалите в допитването общо 22 хиляди човека желаят Зидан да поеме десеткратните шампиони на Европа. Само 14 процента от анкетираните смятат, че настоящият треньор Рафаел Бенитес заслужава да заема ключовия пост на резервната скамейка на "белите". Близо 33 процента от участвалите в допитването в интернет смятат, че Жозе Моуриньо трябва да се завърне на "Сантяго Бернабеу" в испанската столица. Моуриньо, който се раздели с английския "Челси" през декември, е спряган и за мениджърския пост в "Манчестър Юнайтед".

В същото време Луиш Фиго призна, че Зинедин Зидан иска да бъде треньор на "Реал" Мадрид. Португалецът, който е бивш съотборник на французина в десеткратния европейски клубен шампион говори по темите, свързани с "белите" през последните няколко седмици.

Знам, че в главата му е един ден да води първия отбор. Не знам дали ще получи тази възможност скоро. Зависи от много неща. Проблемът е, че в Мадрид не ти дават достатъчно време. Винаги си длъжен да печелиш, коментира 43-годишният Фиго.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна