Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Константинов: Притеснява ме контузията на Виктор Йосифов

Пламен Константинов
Снимка: БГНЕС

Контузията на Виктор Йосифов е най-голямото притеснение пред треньорския щаб на националния отбор на България по волейбол за мъже.

Националите, които продължават подготовка за олимпийската квалификация в Германия в началото на януари, проведоха открита тренировка в тренировъчната зала "Арена Армеец".

Селекционерът Пламен Константинов заяви, че травмата на Йосифов е по-сериозна от очакванията.

"Най-голямата ни въпросителна е Виктор Йосифов, защото глезена му е по-зле, отколкото очаквахме, но ще вземем решение последния ден преди заминаването за Сърбия дали въобще да дойде с нас там или да остане тук с единия физиотерапевт. Ако му спадне отока, ще го вземем, но ме притеснява летенето, тъй като при летене това се отразява на отока. При Цветан Соколов нещата са на друг режим. Алексиев вече трябва да е пълноценен", като Константинов.

Той добави, че България трябва да играе "на живот и смърт" в Германия.

"Нашият отбор трябва да играе на живот и смърт и да даде максимума от себе си, за да влезем в тройката. Това ще означава едно ново европейско първенство и медал от това първенство. Надявам се съдбата да ни върне това, което не ни даде тук", допълни треньорът. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна