Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благовеста Пугьова: Медиите говорят за доброто само по Коледа

Снимка: Архив

Медиите забравят да говорят за това, че трябва да сме добри през цялата година и говорят за добрини само по Коледа. Това каза в предаването „Неделя 150“ Благовеста Пугьова, мениджър и поет, автор на идеята „Подарете книга“ и председател на едноименната фондация, активен гражданин, който работи с деца от домове за сираци.

Според Пугьова, хората имат жажда и нужда да правят добро, но някой трябва да им покаже как да го правят, като им спечели доверието. Благовеста Пугьова каза още, че през този месец от организацията са отложили всичките си срещи с децата, за да не се сблъскват с всички останали, които сега се изсипват кампанийно.

Вече не подаряваме толкова книги, колкото време, но символът остава. Близо шест години правим това, но е много трудно да се определи как се променят съдбите на децата, с които работим, разказа още Благовеста Пугьова.

150 доброволци всеки месец пътуват до домовете в цялата страна, за да видят своите приятели. Те работят в 12 дома, като всеки доброволец работи с конкретно дете. Той не е обвързан с дома и тази връзка е много важна, защото дори фондацията утре да изчезне, връзката остава, сподели още Благовеста Пугьова. Тя си пожела повече хора да се замислят утре с какво могат да помогнат на някого.

Цялото интервю с Благовеста Пугьова чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна