Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Финалът на политическата 2015 година

Снимка: БГНЕС

Политическата 2015 година се очерта в началото като политически спокойна и стабилна, но това беше през първата половина от годината, когато всички наблюдатели отбелязаха по-голяма политическа гъвкавост и маневреност на партия ГЕРБ и нейния лидер, които явно се бяха поучили от първия си мандат, бяха изоставили езика на надменността и налагането на собствени решения по всякакъв начин, особено в парламента.  

Приключиха изборите за местна власт и независимо от всички критики и съмнения за нередности при вота - все пак повечето от местните управници вече влязоха в правомощията си и поне регионалната власт изглежда на пръв поглед стабилна.

Разнобоят в управляващите се случи при приемането на промените в Конституцията - през последните седмици много се говори за това, особено след подадената оставка на правосъдния министър Христо Иванов...  и най-вече след избора на неговия приемник Екатерина Захариева.

Движението за права и свободи поднесе сензация в самия край на политическата година - почетният председател Ахмед Доган упрекна приемника си Лютфи Местан във всички възможни политически грехове и заяви, че „някои хора нищо не разбират от политика”. Това предизвика трус в партията, наред с изключването на Местан от нейните редици и свалянето му от поста. Затова има много да се коментира през следващата година.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна