Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Честита Нова година – на музеите, на художествените галерии и на всички наши слушатели

БНР Новини
Валентин Стамов в студиото на програма „Христо Ботев“
Снимка: Божидар Любенов

На втория ден от Новата 2016 година, образите и емоциите от отминалите дни все още не са избледнели. Но чуваме и звън от камбанки и пълни с вино чаши… Затова не ни се мисли за недовършените неща. И не бързаме с оценката за пропуснати възможности, с подготовката за поредния предстоящ поход към неизвестното. Сега е време за мечти и добро настроение, за разказване на интересни истории. Такива истории, с които може да ни забавляват и хора и ...змейове.
Маестро Валентин Стамов – пианист, композитор на филмова музика, писател и журналист и наш гост в това предаване – наскоро обяви, че е потомък на змея ...Добри!? Дали той наистина също е змей, какъвто го описват легендите, вероятно само той си знае, но е колоритна личност и творец, тясно свързан с развитието на културните процеси у нас. За любителите на киното са добре познати неговите изяви като пианист, който вече 40 години ни пренася със своите изпълнения и музикални композиции, във времето на шедьоврите на нямото кино.
В момента Валентин Стамов е и експерт „маркетинг и реклама“ към екипа на Софийска опера и балет. И освен многото си ангажименти, приема като своя лична кауза попълването и разширяването на оперната музейна експозиция. С него разговаряме за музея и някои малко известни факти от създаването за Софийска опера и балет – историите на маестро Стамов.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна