Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Британският Индипендънт пише за опасенията на британските депутати-консерватори поповод плановете на френското правителство за строи бежански лагер. Новият център за три хиляди мигранти, според представителя на консерваторите Тим Лаутън, ще доведе за още по-голям приток на търсещи убежище към Обединеното кралство.

Гардиън цитира експерти по международен тероризъм, които прогнозират, че Европа ще свиква с нови критерии за „нормалност“, свързани с много повече терористични заплахи, а опасенията за сигурността няма да затихнат и в следващите месеци.

Председателя на Института за глобален икономически растеж Ричард Ран, е автор на анализ във Вашингтон таймс, цитиран от БГНЕС, в който прогнозира значителен разрив на световния петролен пазар, водещ до по-високи цени. Познатият на българите американски макроикономист пише още, че всички най-развити икономики, с изключение на Германия, водят безотговорна фискална политика вече шест години след края на рецесията. "Всяко значимо прекъсване на световната икономика, като първата ми прогноза за голям скок в цените на петрола или за голямо терористично нападение, може лесно да хвърлят света отново в рецесия, и този път ще бъде невъзможно дори да се опита да тръгне обратно към възстановяване.", прогнозира Ричард Ран в анализа си.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени