Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Движението на автомобили на някои от граничните пунктове е интензивно

| обновено на 03.01.16 в 17:08
Снимка: БГНЕС

На някои от граничните пунктове движението на автомобили е интензивно, съобщиха от Гранична полиция. На граничен пункт "Калотина" има засилено движение на леки автомобили и автобуси в посока България. 

Осигурен е оптимален режим на работа на служителите от "Гранична полиция" за максимално облекчаване на пропускателния режим на граничните пунктове.

На българо-сръбската граница движението се нормализира, на българо-македонската граница трафикът е слаб. Интензивен трафик има на българо-гръцката и турската граница.

На граничния пункт "Калотина" е създадена организация, която да улеснява обработката на документите на пътуващите, за да не се затруднява движението, съобщи за "Хоризонт" Лора Любенова от Гранична полиция. Там има интензивен трафик от товарни автомобили за излизане от страната. На граничните пунктове "Кулата" и "Капитан Андреево" движението на превозни средства е интензивно, но няма образували се колони от чакащи автомобили.  На граничния контролно-пропускателен пункт "Гюешево" в посока България движението също е  интензивно, но също няма образували се колони. Засилено е движението на тирове на Дунав мост при Видин, а на Дунав мост при Русе няма проблеми.  От Гранична полиция казаха, че на всички пунктове е създадена организация за по-бърза обработка на документите, както на българските граждани, прекарали празниците в съседни страни, така и за чуждите туристи, които са били в България.

Заради влошената обстановка  временно е спряно движението на ферибота Свищов-Зимнич, съобщи управителят на съоръжението Никола Попов:

Преминаването с ферибота е много рисковано. Има много ниско ниво на Дунава, наклоните към платформата са много големи и има опасност от подхлъзване.

Попов  препоръча на пътуващите за  Румъния  да се насочат към мостовете при Русе и Видин. Той каза още, че работата на ферибота Свищов-Зимнич ще бъде възстановена при по-добри метеорологични условия.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна