Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Константинов и Владо Николов: Отсъствието на Алексиев ще е тежко за нас

Пламен Константинов и Владо Николов: Отсъствието на Алексиев ще е тежко за нас
Снимка: БГНЕС

Отсъствието на опитният Тодор Алексиев ще се отрази тежко на мъжкия ни национален отбор по волейбол по време на олимпийската квалификация в Берлин, това заявиха при заминаването на тима селекционерът Пламен Константинов и капитанът Владимир Николов.

Колко ще сме готови, ще разберем в Берлин, каза селекционерът Пламен Константинов. Българите започват участието си в надпреварата срещу Финландия на 6 януари, ден след началото на останалите мачове.

Първият мач е ключов за нас. Ако го спечелим ще можем да изберем срещу Франция или Русия да се хвърлим на максимум в следващите си два мача от групата. На Русия определено ще се отрази отсъствието на Дмитрий Мусерский, тъй като това е играч без аналог в света. "Сборная" обаче има взаимозаменяеми играчи на всеки пост. Отиваме с мисълта за виза за Рио, това е голямата ни мечта. Малката е място на допълнителния турнир в Япония, каза Константинов, който отказа да се задълбочава в отсъствието на Тодор Алексиев от нашия тим, но призна, че загубата му е доста неприятна с оглед на представянето му на европейското първенство.

Капитанът на националния отбор по волейбол Владимир Николов определи като тежка загуба отпадането на Тодор Алексиев.

Тошко Алексиев е изключително важен за нашия отбор, той е неизменно част от състава ни в последните няколко години. За съжаление, това е спортът и невинаги треньорът може да разчита на всички, които иска, сподели Николов.

Той направи оценка за шансовете на "лъвовете" да се класират за Рио от Берлин.

Няма леки съперници в тази компания. Да, Финландия е с по-скромни технически възможности, но пък Франция и Русия са световна класа и са по-добри от нас. Но ние ще се надяваме да маскираме проблемите си и да ги победим. Надявам се да покажем представянето си от Европейското първенство, защото има предпоставки за това. Все пак мисля, че ние имаме своите шансове за класиране.

Съперници на България в олимпийската квалификация са европейският шампион Франция, олимпийският първенец Русия и съставът на Финландия.  Виза за олимпийските игри в Рио де Жанейро печели единствено отборът, който се класира на първото място в надпреварата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна