Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МЗ е издало 76 разрешения за осъществяване на дейност на 66 лечебни заведения

Снимка: БГНЕС

През миналата година Министерството на здравеопазването е издало 76 разрешения за осъществяване на дейност на общо 66 лечебни заведения, съобщават от ведомството. Това обаче не е гаранция за бъдещо финансиране от НЗОК, се посочва още.  

През 2015 г. разрешения за дейност са получили четири нови лечебни заведения в Плевен, в  Полски Тръмбеш, с. Минерални бани и в столицата. 27 болници от страната са получили разрешение за разкриване на нови клиники, като 9 от болниците са в столицата. При 14 от 27-те болници има и разрешение за прекратяване на дейност.

В София има едно ново лечебно заведение - по дентална и лицево-челюстна хирургия .Във връзка с промените в нормативната уредба и в частност предстоящото утвърждаване на Националната здравна карта, разписана в Закона за лечебните заведения, както и промените в Закона за здравното осигуряване, министерството е изпратило уведомителни писма до всички болници, които са получили разрешения за осъществяване на лечебна дейност, че разрешенията не може да бъдат считани за безусловна гаранция за бъдещо финансиране от НЗОК.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени