Права за ползванеrc="//platform-api.sharethis.com/js/sharethis.js#property=598acd0de2587a0012539f76&product=inline-share-buttons">
Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Намерихме работа на пенсионерите

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Припомнете си само тази картина - сутрешен градски транспорт, в който възрастни  жени и мъже  с пазарски чанти на колелца са повече от всички останали пътуващи. Спомнете си, че сте били недоволни, че сте си казвали на ум : „Абе, къде са ръгнали тези старци точно сега по пазарите? Не могат ли по-късно, когато ние вече сме отишли на работа?"
Не. Не могат. И те отиват на работа. Пазаруват и се развличат. Още повече, че  на този пазар има едни цени, на другия - други. Тук  продават това, а там – онова. Освен всичко останало, държавата е осигурила на пенсионера  евтина карта за придвижване,  така  че „пей сърце“ и весело пътуване из целия град. Българският пенсионер не е откъснат от социалния живот както някои се опитват да ни внушат и не живее с едно кисело мляко на ден и коматче хляб.  Представата ми за щъкащия хаотично по пазарите  български пенсионер  рязко се промени от момента, в който научих, че създаденото от него сдружение  „Народно движение против корупцията и за иновативна икономика“ е сключило  партньорски отношения с Комисията за защита на потребителите. Оттук нататък двете организации ще си партнират за по-бързо и ефективно разкриване и преустановяване на некоректните действия на търговци по отношение на хората от третата възраст, казват запознати.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна