Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даниел Асенов е най-добрият млад спортист на България за 2015 година

Даниел Асенов е най-добрият млад спортист на България за 2015 година
Снимка: ЕПА/БГНЕС


Даниел Асенов е най-добърият млад спортист на България за 2015 година в анкетата на Viasport.bg. Европейският шампион по бокс за мъже в категория 52 килограма събра 358 точки в допитването до спортните журналисти, за да донесе втори пореден приз в анкетата за българския бокс. През 2014 година номер 1 стана Благой Найденов.

Чувствам се като шампион, като победител. Благодаря на всички журналисти, които ме избраха. Много съм щастлив и радостен за тази награда. Пожелавам си през 2016 година да взема квота за Рио и дай боже да покажем там един добър български бокс, каза Асенов след награждаването.

Боксьорът вече седмица работи с новия старши треньор на националния отбор Хоел Еухенио Солер Арате от Куба.

Работя с новия треньор от една седмица. Прави много сериозни тренировки, много тежки. На турнира "Странджа" ще се види до какво ниво сме стигнали. Много нови неща ни учи, но на турнира ще се направи преценка ще продължим ли с него или не, добави Асенов. 

От награждаването директно за Белмекен отпътува и Даниел Асенов. Той се качва с останалите национали за подготовка за предстоящия турнир "Странджа" в края на февруари.

Втори в допитването за 2015 година с 228 точки остана Адриан Андреев (тенис), а трети е Алберт Попов (ски-алпийски дисциплини) с 226 точки. 14-годишният тенисист живее и тренира в Испания и не успя да присъства на тържеството, но неговата награда взе капитанът на за Купа "Дейвис" Тодор Енев.  Алберт Попов, който попада в топ 10 на младите спортисти за четвърта поредна година, за първи път успя да вземе лично наградата си. Той се възстановява от травмите след тежката катастрофа в Австрия, която отне живота на националния треньор Драго Грубелник, и пропусна сезона при алпийците. Ден след церемонията, Попов трябва да замине за рехабилитация в Инсбрук.

Десетката допълниха: Антъни Иванов (плуване), Денислав Иванов (джудо), Нургюл Салимова (шахмат), Жана Тодорова (волейбол), Лиляна Георгиева (лека атлетика), Павел Лефтеров (автомобилизъм) и Десислава Георгиева (гребане).

За отбор номер 1 беше обявен националният отбор по волейбол за юноши младша възраст, който спечели сребърен медал от Европейския младежки олимпийски фестивал в Тбилиси.

Селекционерът на тима Драган Иванов получи наградата за треньор на годината.

Благодаря за оказаната ми чест. Благодаря и на момчетата, че направиха тази награда възможна. Пожелавам на всички много здраве и догодина някой с много по-големи успехи да спечели тази награда, каза Иванов.

 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна