Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оля Ал-Ахмед: Толерантността по отношение на бежанците мина границите

ИДИЛ е развъдник на питбули и трябва да бъде незабавно ликвидирана

Снимка: БГНЕС

След атаките срещу жени в новогодишната нощ в няколко града на Германия,  протестите и антипротестите в странат продължават.

Оля Ал-Ахмед – преводач и журналист, заяви в предаването „Преди всички“, че случилото се в Кьолн е нещо, което се е очаквало, защото, според нея, хората, които влизат в Европа, не са добре проверени:

Германия вчера официално призна своята слабост. Те признаха, че са прекалили в своето гостоприемство, защото явно не са познавали манталитета на тези хора, които влизат в страната им. Това наистина разбута пластовете на Германия. Този конфликт наистина ще се задълбочи.

Оля Ал-Ахмед каза още, че е имало такива изнасилвания, премълчавани от шведската полиция, след един фестивал в Стокхолм мниналата година. 38 жени са подали жалби, но всичко е било покрито.

Тя определи като несериозна, версията, че полицията на Германия е била по границите, а не в центъра на градовете, където се е празнувало, каза още тя:

Когато стана ха протестите 3 500 полицаи бяха на площада. Къде са били тези 3 500 полицаи в новогодишната нощ, когато най-много може да се очаква нещо такова?

Според статистиката  95% от тези бежанци, които са в Германия, са несемейни:

Аз бих разделила бежанците на две категории – едната – истински страдащите хора и другите – псевдо бежанци. От моята практика, аз виждам, че май псевдо бежанците ще излязат повече, защото те са наистина 95 % несемейни млади мъже. Тяхното безделие по цял ден и живеенето от тези социални помощи поражда престъпност. Тези жалби ще продължат. Само за три дни от 167 станаха 500. Те ще се увеличават, защото хората ще проговарят. И нападнати жени има не само от германките, не само европейките, така да ги обобщим, а нападения и сексуални посегателства има вътре в самите центрове. Те просто си развързват в Европа ръцете.

Канцлерът Ангела Меркел заяви, че ще бъде изработен закон за по-лесното депортиране, ще бъдат затегнати мерките за приемането на бежанците, каза още Ал-Ахмед и допълни, че очаква засилване на националистическите партии:

Такива протести ксенофобски, антибежански, според мен, няма да спрат, за съжаление. Хората реагират по различен начин и тази толерантност мина границите. Знаете ли какво е за мен „Ислямска държава“? Това е един развъдник на питбули - изкуствено създадени убийци, фанатици с промити мозъци, пуснати на свобода. И да мисли този, който създаде този развъдник.

Проблемът трябва да се реши от корена, за да бъде спрян бежанският поток. „Ислямска държава“ трябва да се ликвидира незабавно, подчерта тя.

Интервю на Силвия Великова с Оля Ал-Ахмед

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени