Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българска организация застава начело на глобалното движение за закрила на детето в Източна Европа

Снимка: www.keepingchildrensafe.org.uk

Българският Център за приобщаващо образование застава начело на глобалното Движение за закрила на детето в Източна Европа. Неправителствената организация сключи 3-годишно партньорско споразумение с международната мрежа Keeping Children Safe ("Да опазим децата").
 

В рамките на това партньорство експерти от Център за приобщаващо образование ще водят обучения на неправителствени организации за прилагане на международните стандарти за закрила на детето и разработване на вътрешноорганизационни политики и процедури за закрила на детето, включително мониторинг и сертифициране.

Навсякъде, където работят хора, има потенциален риск за безопасността на децата. Keeping Children Safe се занимава именно с това, да адресира този риск, да се помисли върху политики и процедури – вътрешноорганизационни, които намаляват риска от злоупотреба с деца от служителите на институциите, каза в интервю за "Хоризонт до обед" Стефан Йорданов от Център за приобщаващо образование.

По думите му е много трудно, нещо, което се случва вътре в една организация, да се вземе решение то да бъде съобщено на разследващите органи.

Цялото интервю със Стефан Йорданов можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна