Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Звездна синя селекция ще вдига на крака волейболния "Левски"

Андрей Жеков ще се учи на треньорски занаят от Христо Илиев
Снимка: БГНЕС

Волейболният "Левски" представи новия си треньор Андрей Жеков. Той ще води отбора до края на сезона, а в момента "сините" са на последното десето място в класирането в Суперлигата без нито една спечелена точка. В неделя "Левски" ще играе срещу "Добруджа" в зала "Христо Ботев".



Вече две седмици сме заедно, опитвам се и да тренирам с отбора. Надявам се и да заиграя с тях. Възстановяването ми върви добре, въпросът е, че става по-бавно от очакваното. Гледам да не се натоварвам много. Не съм си мислил, че на тези години ще се занимавам с такова нещо. Това беше предложение на (президента на клуба) Владимир Николов. Времето ще покаже дали съм готов. Оптимистично би било да говорим за класиране в плейофите, отборът няма победа, няма точка и ще бъде трудно. Това, което искаме, го имаме. Надявам се и в бъдеще да бъде така. Нещата са се променили много в българския волейбол, не само в "Левски". С новите играчи, които се връщат за този полусезон, ще се вдигне нивото. Нямах вариант да играя някъде, но не бях наясно с моето състояние. Бях наясно, че мога да се подготвям и да тренирам отбора. За момента всичко е наред, заяви бившият национал Жеков.

Диагоналът Боян Йорданов също беше представен за нов играч на столичани.

Имах доста оферти в този трансферен период, но те не ме удовлетвориха. Реших да си остана вкъщи и проведох разговор с Владимир Николов. Левски е на сърцето ми и не беше чак толкова трудно да остана тук. Трябва ми време, за да се подготвя, защото месец и половина не съм правил нищо. Надявам се да помогнем на отбора да остане в групата, защото положението е незавидно, но надеждата умира последна. Винаги е по-лесно, когато отборът е на върха, но сега е на дъното. Ще се покажат младите бойци в отбора, които трябва да се каляват в такива битки. "Левски" трябва да остане фактор в българския волейбол, коментира Йорданов.



Боян Йорданов преди тренировката на

Методи Ананиев, който също е сред новите попълнения, заяви, че ситуацията с класирането на тима в Суперлигата не е розова, но той и останалите му колеги ще се опитат да вкарат тима в плейофите и да направят силно представяне в турнира за Купата на страната.

Ситуацията не е розова, но не трябва да забравяме, че преди няколко месеца имаше опасност изобщо да няма "Левски". Не съм играл заедно с Андрей и Боян от близо 7-8 години, но съм убеден, че ще дадем всичко от себе си, за да се класираме за плейофите, коментира Ананиев.



Методи Ананиев

Освен тримата "Левски" се подсили още с Венцислав Рагин и либерото Ивайло Лалов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна