Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Тонев игра цял мач при загуба на "Фрозиноне" в Италия

Александър Тонев
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Националът Александър Тонев игра цял мач при загубата на "Фрозиноне" с 2:4 като гост на "Торино" в мач от 20-ия кръг на италианското футболно първенство. С първия си успех в "Серие А" от края на ноември насам "Торино" се изкачи на 11-о място с 25 точки. "Фрозиноне" пък остана в зоната на изпадащите на 18-ата позиция с 15 точки, след като няма победа вече в шест поредни мача в калчото.

Домакините поведоха в деветата минута с гол на Чиро Имобиле от спорна дузпа, отсъдена за задържане на Давиде Бертончини срещу капитана на съперника Камил Глик при центриране от корнер. След малко повече от половин час игра "Фрозиноне" изравни. Даниел Павлович центрира отлично от ляво и Паоло Самарко с глава не даде шансове на Салвадор Ичасо. С две бързи попадения преди почивката "Торино" отново взе аванс. В 37-ата минута Андреа Белоти направи 2:1 с добавка отблизо, след като вратарят Никола Леали успя само да отбие удар с глава на Имобиле. Четири минути по-късно Никола Максимович изведе Белоти в дясно в пеналта и той със силен удар под гредата отново прати топката в мрежата на неубедителния в ситуацията Леали. Тонев имаше възможност да намали в 54-ата минута, но негов изстрел от наказателното пол е под гредата беше париран с вещина от Ичасо.

Четвърт час преди края "Фрозиноне" все пак стигна до второ попадение, макар и след автогол. Данило Садимо центрира от корнер от ляво и резервата на домакините Данило Авелар отклони топката в собствената си врата. В 82-ата минута "Торино" реши всичко. Белоти проби от дясно и пусна отличен пас по тревата към Марко Бенаси, който от 7-8 метра засече в мрежата за крайното 4:2 и домакините ликуваха за първи път след четири последователни срещи без успех в шампионата. В самия край Тонев получи нова възможност, но стреля неточно от добра позиция, а "Фрозиноне" допусна пета загуба в последните си шест двубоя и не е печелил в калчото от края на ноември.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна