Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Валенсия" с домакинско равенство за Купата

Снимка: ЕПА/БГНЕС

С гол на Пако Алкасер през второто полувреме "Валенсия" се спаси от домакинска загуба срещу "Лас Палмас" и трябваше да се задоволи с 1:1 в първи четвъртфинал за Купата на Испания. Гостите поведоха в 38-ата минута благодарение на автогола на френския защитник Уилфред Заибо.

Заибо си вкара автогола, опитвайки да изчисти топката, центрирана от свободен удар, но играта на домакините и под ръководството на новия им треньор Гари Невил не е това, което искат началниците. 16-ият в Примера дивисион отбор на "Лас Палмас" в големи периоди от мача налагаше контрол върху топката. Все пак Алкасер изравни в 61-ата минута с нисък удар извън границата на наказателното поле.

Алкасер и бразилският му партньор Родриго имаха няколко възможности и преди почивката, докато се стигне до автогола, най-много със заслуга на Херонимо Фигероа, който изпълни коварен свободен удар.

В другата среща от снощи "Севиля" се наложи с 2:0 над втородивизионния "Мирандес". Стивън Н'Зонзи в 20-ата минута и Витоло Макин в 92-ата вкараха за домакините. Играчите на "Мирандес" имаха сериозни претенции към съдиите, че и двата гола са били от засади. Реваншът е другата седмица на стадиона в северното градче Миранда де Ебро.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна