Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Иванов: Причините за предсрочни избори ще бъдат икономически

Стефан Иванов
Снимка: БГНЕС

Основният критерий за провеждането на предсрочни избори няма да бъде готовността на партиите, а движението на икономическите параметри в страната, каза в предаването "Преди всички" председателят на Движение "Демократично действие" и бивш член на СДС Стефан Иванов. По думите му, ако нещата продължават да се влошават, всички, включително управляващите, ще търсят решение на проблема през предсрочни избори. 
 

Вакуумът в дясното пространство става все по-голям. Десните граждани не са представени по никакъв начин в органите на властта, защото се предприемат предимно леви мерки, сред които дълговата политика и раздаването на пари на калпак, подчерта Стефан Иванов. Според него не съществува автентичен десен проект, който да е представен в парламента, а политическата среда в момента паразитира върху последните остатъци на доверие и ще катастрофира съвсем скоро.

Според Иванов е необходима радикална смяна на целия политически, икономически и духовен псевдоелит, който води хилядолетната ни държава към унищожение.

Ако под нов политически проект се разбира опит за събиране на послушни хора около една партия, които да й ръкопляскат, това ще катастрофира, коментира Иванов по повод огласената заявка за нов десен проект около Радан Кънев.

Реформаторският блок в онзи му вид беше събиране на няколко уплашени партии, това беше игра на дребно, на къса писта, затова не се включихме, посочи още Иванов. Според него сега РБ се разделя на две – на онези, които ще капитализират присъствието си в бъдеще и на друга част, която ще консумира властта.

Интервюто на Таня Милушева със Стефан Иванов можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени