Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дългът на Вазовските машиностроителни заводи към Община Сопот възлиза на 2,5 милиона лева

Вазовските машиностроителни заводи работят в момента с пълен капацитет. За изминалите 5 месеца са сключени договори за над 300 милиона лева, заяви изпълнителният директор Иван Гецов. През тази година се очакват и нови поръчки на същата стойност, което ще гарантира финансовата стабилност на предприятието в дългосрочен план. 

Иван Гецов съобщи, че увеличаването на производството налага до края на 2016-а година да бъдат разкрити  нови 1000 работни места, с което служителите на  предприятието ще станат 4000 души. Той прогнозира и постепенно увеличаване на възнагражденията, като в края на миналата година оръжейният завод е успял да изплати в пълен размер 13-ата работна заплата. По думите на Иван Гецов, на площадката в Иганово се реновират два цеха. Новите производствени мощности ще са готови за експлоатация до април:

Ще бъде предвидена не само автоматизирана система за пожарогасене и пожароизвестяване. Подготвяме проект за охрана на целия завод и отделно за всеки един от цеховете, което неминуемо ще подобри сигурността, подчерта изпълнителният директор.

Иван Гецов допълни, че дългът на Вазовските машиностроителни заводи към община Сопот възлиза на 2 и половина милиона лева. В последните 2 седмици  предприятието е платило една трета от тях. За останалата сума се подготвя погасителен план.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна