Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангелик Кербер спечели откритото първенство на Австралия

Ангелик Кербер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германката Ангелик Кербер победи фаворитът и лидер в световната ранглиста Серина Уилямс с 6:4, 3:6, 6:4 на финала в женската схема от откритото първенство по тенис на Австралия, с което донесе първа титла за страната си в Мелбърн от 1994 година насам, когато Щефи Граф триумфира за последно.

Победата на Кербер не само ще я изстреля до второ място в ранглистата на УТА, но също така попречи на Уилямс да изравни Граф с 22-а титла от Големия шлем - рекорд в Оупън ерата. Американката остана с шест трофея в кариерата си от Мелбърн след загубения финал, докато Кербер спечели първи за германския женски тенис на турнир от Големия шлем от 1999 година насам. Именно тогава Граф спечели "Ролан Гарос".

"Когато играех мача си от първия кръг, единият ми крак си стоеше в самолета за Германия. Възползвах се от добрите си моменти в предишните двубои и в този срещу Серина, а спечелването на титлата в Мелбърн е сбъдната мечта за мен. Сега вече мога да се представям като шампион от турнир за Големия шлем. . . Пълна лудост!", каза развълнуваната германка при награждаването.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна