Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Приватизацията на крупни държавни компании в Русия може да започне до 7 февруари, съобщава руският вестник "Ведомости". Източници на изданието разкриват, че сред компаниите, чиито активи ще се продават, са "Транснефт", "Ростелеком", "Аерофлот" и "Роснефт".

Русия планира да направи първите изпитания в бойни условия на новите изтребители "Су-35С" в Сирия, пише вестник "Комерсант". Прекратяването на проекта "Южен поток" създава скъпи главоболия на "Газпром", пише днес руският икономически всекидневник РБК. Статията е по повод иска за 759 милиона евро, отправен към руския газов гигант от италианския подизпълнител "Сайпем", който беше избран да строи подводната част на газопровода. 

Въпреки раздвижването в преговорния процес за мира в Украйна руските власти не са уверени в неговия успех, коментира вестник "Независимая газета". Поради тази причина през 2016 г. правителството в Москва ще отдели на Федералната миграционна служба допълнителни средства за разместването на украинските граждани в страната. Русия се подготвя и за приемането на най-малко 50 хиляди нови бежанци.

Плановете на Украйна да се присъедини към борбата срещу "Ислямска държава" може да изправят войските на Киев срещу руските сили в Близкия изток, пише британският вестник The Independent.

Разпространяващият се в Латинска Америка вирус "Зика" крие по-голяма заплаха за здравето в световен мащаб от епидемията от ебола, при която в Африка загинаха повече от 11 хил. души, пише британският вестник The Guardian.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна