Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росен Плевнелиев открива днес българско-бразилски бизнес форум

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев ще представи пред бразилски предприемачи възможностите за бизнес в България. Във втория ден от посещението си в едноименната столица на Бразилия държавният глава ще открие българско-бразилски бизнес форум. 

България изнася за латиноамериканската държава тестени сладкарски продукти, ензими, електрически трансформатори и медикаменти. Бразилия внася у нас сурови и необработени тютюн, медни руди и кафе. Въпреки икономическите проблеми и прогнозите за още по-дълбока рецесия бразилската икономика остава водеща в Латинска Америка. Страната ни има интерес да привлече повече бразилски инвестиции и е готова да предложи на най-големия латиноамерикански пазар IT продукти, фармацевтични препарати, изделия на химическата промишленост, техника за нуждите на строителството.

Президентът Росен Плевнелиев ще представи възможностите за бизнес у нас: 

Бразилия заема първо място в международната търговия на България с Латинска Америка. Бразилия е наш приоритетен, незаменим и много перспективен партньор и ние искаме да задълбочим сътрудничеството ни.

След Бразилия президентът ще посети Сао Пауло, най-големия икономически, търговски и финансов център на страната. Там ще се срещне с българската общност.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна