Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Християна Лоизу - от песните на Селин Дион в Кипър и на Паша Христова в София към международната музикална сцена

Снимка: Нова тв
Християна Лоизу беше специалният ни гост тази седмица. В рамките на часът за пожелания с българска музика талантливата певица ни разказа за спомените си от детските години, за първите си посещения до България и бързото и влюбване в нашата страна. Сподели ни за красотите, които е видяла във Велико Търново и за това, колко бързо е обикнала България до степен да я нарича "втория си дом".

Като най-труден момент определи едно свое разболяване, когато неочаквано губи гласа си, но както всяка приказка и тази е с "хепи енд" - събира сили и глас , а след това става още по-силна.

Първите си стъпки на сцената Хриси прави плахо, но днес благодарение до голяма степен на любимият ѝ (Николаай) се чувства по-уверена и готова да покорява не само български, но и чуждестранни музикални сцени и върхове.

Искала съм да стана адвокат, учителка и какво ли не, но най-много съм мечтала да се занимавам с пеене, да въздействам, да радвам хората – сподели тя пред Радио София.

Била е луда по песните на Селин Дион. С първата си учителка по пеене се запознала, когато е била на 12 години. От българските изпълнители много харесва Паша Христова, Лили Иванова, Васил Найденов…

След победата ѝ в тв формат за откриване на таланти за музикалната сцена сега валят покани за нейни изяви в различни градове на България.

Признава, че може би ще се захване да пише песни, да доизгради свой собствен стил на изпълнение…

Чуйте какво още ни каза непринудената, леко притеснителна и чаровна Християна Лоизу в записа от предаването, а блиц интервюто и нейното акапелно изпълнение можете да намерите на фейсбук страницата на предаването ни.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна