Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юлий Павлов: Моралът изисква предсрочни избори

Снимка: БГНЕС

Лъсна фактът, че имаме правителство на малцинството. АБВ, ДСБ и Патриотичният фронт бламираха премиера. Най-разумно е не в спешен порядък, но до няколко месеца, да се проведат предсрочни парламентарни избори. Моралът изисква предсрочните парламентарни избори да се случат тази година. Този коментар направи пред "Хоризонт" социологът Юлий Павлов и попита за каква стабилност говорим при подкрепа за кабинета от под 100 депутати.

В следващия парламент ще има максимум пет политически формации, а това ще осигури на ГЕРБ над 100 депутати, вместо сегашните нелоялни и капризни малки партньори, прогнозира социологът. Следващото Народно събрание според него ще включва ГЕРБ, БСП, ДПС, макар и с понамаляла подкрепа и вероятно ПФ, като влизането на Реформаторския блок е под въпрос.

Имаме общо 97 парламентаристи, които подкрепят правителството – 83 от ГЕРБ и 14 от РБ. Не можем да броим в правителствената коалиция пасмината, която влезе покрай Бареков, това не може да се брои за сериозна подкрепа за правителството, подчерта социологът.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна