Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Палермо" и Чочев загубиха от "Милан"

Палермо - Милан 0:2
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българският национал Ивайло Чочев игра цял мач за италианския футболен клуб "Палермо", който отстъпи с 0:2 на "Милан" като домакин и остана във втората половина на генералното класиране. "Палермо" е 15-и и води с шест точки пред отборите под чертата на изпадащите, докато "Милан" заема шесто място и атакува евротурнирите.

"Палермо" изигра приличен мач, но ранните два гола донесоха донесоха спокойствие и сигурност на гостите. Първото попадение падна в 19-ата минута на срещата, когато колумбийският нападател Карлос Бака вкара за пети път в последните пет мача на "росонерите". Мбайе Нианг се разписа за 2:0 от дузпа в 33-та минута, с което оформи крайния резултат и подсигури третия пореден успех на "Милан" в Серия "А".

Отборът на Синиша Михайлович е шести, след като всички в челната петица спечелиха мачовете си от 23-ия кръг на шампионата.

"Наполи" запази първото си място в Серия "А" след победа с 2:0 над "Лацио" в мач, който беше прекъсван заради расистки прояви от страна на феновете на "орлите", докато "Ювентус" се наложи с 1:0 над Дженоа и подобри собствения си рекорд по поредни победи.

Гонсало Игуаин вкара в 23-ия си гол за сезона в 24-та минута на срещата, възползвайки се от асистенция на Марек Хамшик. Хосе Кайехон пък добави второ попадение във вратата на "Лацио" с прекрасен прехвърлящ удар само три минути по-късно, когато получи извеждащ пас от Лоренцо Инсинье. Срещата беше прекратена за три минути през второто полувреме заради расистки подвиквания от трибуните по адрес на централния защитник Калиду Кулибали, но двата тима довършиха мача.

"Наполи" има 53 точки и води с две пред "Ювентус". Шампионите спечелиха за 13-и пореден път в Серия "А", след като в 30-ата минута на мача Хуан Куадрадо преодоля Армандо Ицо и центрира, но топката се отклони от Себастиан Де Майо и влезе във вратата на Матия Перин.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени