Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РБ и ГЕРБ ще уточнят окончателно анекса към коалиционното споразумение през идната седмица

Снимка: БГНЕС

ГЕРБ и Реформаторският блок ще уточнят окончателно анекса към коалиционното си споразумение на среща през следващата седмица. Това стана ясно след поредните разговори между двете формации. 

По много от точките вече е постигнат консенсус и работата ще продължи през следващите дни, каза депутатът от парламентарната група на ГЕРБ Цвета Караянчева:

Някои точки обаче се работят малко по-бавно, затова ни трябва още малко време. Другият четвъртък ще направим финална среща, в която ще направим всичко каквото е необходимо, ще финализираме всички точки. В този меморандум се разбрахме да заложим това, което е постигнато до момента - допълни Караянчева.

Представителят на ДБГ Даниел Вълчев обясни, че остават за изясняване две основни точки - праговете по ДДС и преференциите в изборното законодателство. На въпрос дали РБ е склонен на отстъпки, той отговори:

При партньорите винаги може да има отстъпки, но не и по принципни въпроси. Извършваме някаква дейност, която е с определена цел - подобряване живота на хората.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!