Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Самуил Шейнин: Препоръчвам на Меглена Кунева да не поема ангажименти, които няма да изпълни

Радвам се, че професионалното образование пак излиза на дневен ред, защото това е една много важна система за всички нас, най-вече за икономиката на държава, което означава повече средства за образование и пенсионери. Нещо, което във времето някак не го направихме както трябва и в резултат на което много професионални гимназии изчезнаха , а нещата никак не стоят добре. Това каза за “Хоризонт“ в предаването “Нещо повече“ Самуил Шейнин – почетен председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета.

Препоръчвам на Меглена Кунева да не поема ангажименти, които няма да изпълни. Тоест да не бърза с учебниците, по-добре е срокът да се отложи и да се направят такива каквито трябва.

Според Шейнин е хубаво да има повече учебници:

Трябва да са повече от един, защото децата ни трябва да свикнат да разсъждават, а не да зубрят, което при един учебник се получаваше.

Качеството на образованието и възпитанието на нашите деца е все на по-ниско ниво.  И трябва всички ние отговорни да се замислим. Обръщам се към всички организации институции и всеки един от нас да се вгледа първо в себе си. Ако всички се впрегнем и започнем да работим както трябва, то постепенно нещата ще се наредят.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна