Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карло Янка най-бърз в СуперДжи-то в Корея

Карло Янка изненада фаворитите в СуперДжи-то в Корея
Снимка: БГНЕС

Швейцарецът Карло Янка спечели супергиганския слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Чонсон, Корея. На същото трасе ще се проведат състезанията от зимните олимпийски игри в Пьончан през 2018 година. Янка, който е бивш носител на Световната купа, финишира за 1:26.16 минута и записа 11-ти успех в кариерата си и първи в тази дисциплина. Той донесе и първа победа за мъжкия тим на Швейцария през този сезон. Втори на 82 стотни остана Кристоф Инерхофер от Италия, а трети се нареди Винсънт Крихмайер от Австрия на 1.06 секунда.

Много от фаворитите, сред които Киетил Янсруд, Доминик Парис и Андрю Уайбрехт не успяха да завършат състезанието. Австриецът Марсел Хиршер завърши шести и увеличи преднината си на върха в генералното класиране за Световната купа на 134 точки пред третия Хенрих Кристоферсен от Норвегия. Хиршер има 1005 точки, втори е Аксел Лунд Свиндал от Норвегия с 916 точки, но той получи контузия на коляното и ще пропусне оставащите стартове от сезона. Кристоферсен е трети с 871 точки.

В подреждането за малката Световна купа в супергиганския слалом води Свиндал с 310 точки, пред Андрю Уайбрехт със 190 точки и Александер Аамод Килде от Норвегия със 185 точки.

Следващият кръг от Световната купа е в Наеба, Япония.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна