Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква се 2016-а да бъде успешна за туризма в България

Снимка: БГНЕС

В интервю за "Преди всички" министърът на турзима – Николина Ангелкова изрази надежда, че тази година ще бъде по-успешна за българския туризъм в сравнение с миналата година. Основание за това са всички данни от водещи туроператори, както и заявените полети:

Очакванията за летния сезон са доста оптимистични, не само от пазар Русия, който е изключително важен и стратегически пазар за нас. Конкретните мерки, които предприехме още миналата година и продължаваме да предприемаме – предстои ни кръгла маса на 25-и февруари в Москва, заедно с председателя на Руската агенция по туризъм. Големите руски туроператори прогнозират повече от 30% ръст за България за лятото. Договорихме и ръст на полетите за летищата Варна и Бургас от 35% за 2016 година.

Министър Ангелкова каза, че се очаква и ръст на туристите от Германия, Великобритания и Полша:

Доказателство за това са вече заявените полети за летищата Варна и Бургас – ръст от 53%, от Русия за момента ръстът на заявените полети е 15%, от Англия ръстът е 6%. Всичко това ни дава основания да вярваме, че ще имаме един успешен сезон.

От 11 до 13 февруари Международната туристическа борса "Ваканция & СПА Експо" ще събере за 33-ти пореден път в Интер Експо център участници и представители на туристическия бизнес от България и цял свят. "Ваканция & СПА Експо" е най-мащабният туристически форум в България, който предлага всяка година нови инициативи, предоставя на туроператори, хотелиери и фирми от сектора бизнес възможности. Предназначен е за професионалисти и широка публика. Профилът на изложителите включва туроператорски фирми и агенции, хотели, балнеолечебни курорти и спа центрове, национални туристически организации, асоциации и сдружения, общини, софтуерни фирми и компании за хотелиерско оборудване.

Интервюто на Мила Младенова и Таня Величкова с Николина Ангелкова можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени