Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Щафетата ни с 11-то място в Преск

Щафетата ни с 11-то място в Преск
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Щафета ни в състав Михаил Клечеров, Димитър Герджиков, Владимир Илиев и Антон Синапов завърши на 11-о място в дисциплината 7 километра и половина, валидна за световната купа по биатлон в Преск (САЩ). Българите изостанаха с 3 минути 48 секунди от победителите от Норвегия. Илиев, който беше трети в щафетата, не допусна грешка в стрелбата и беше най-бърз от нашите, докато Клечеров и Синапов не успяха да свалят по две мишени. Седемте неточни стрелби на Герджиков обаче оставиха българския състав извън челната десетка.

Братята Йоханес Тингес Бьо и Тарей Бьо изведоха отбора на Норвегия до победата. Ларс Хелге Биркеланд изоставаше на 12-о място след първата смяна, а Ерленд Бьонтегаард придвижи норвежката щафета до пета позиция преди предаването към Йоханес Тингес. Той излезе на първо място и неговият брат Тарей Бьо го запази с почти перфектна стрелба за крайната победа.

Щафетата на Франция остана на второ място с 30.1 секунди пасив, а световните шампиони от Германия завършиха трети с 42.6 секунди изоставане от норвежците. Олимпийските шампиони от Русия пък победиха домакините от САЩ за четвъртата позиция.

Победата изравни Норвегия с Русия, като двата отбора имат по два успеха от началото на сезона преди най-важните стартове за годината. Световното първенство е насрочено за дните между 3-и и 13-и март в Осло.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени