Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БФС подкрепи Джани Инфантино за президент на ФИФА

БФС подкрепи Джани Инфантино за президент на ФИФА
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българският футболен съюз, както и още 12 национални футболни асоциации от Балканския регион и Източна Европа, изразиха подкрепата си за генералния секретар на УЕФА Джани Инфантино, който се бори за президентския пост във ФИФА.

Решението беше взето по време на среща, която се проведе в Белград с участието на ръководствата на футболните федерации на Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина, Словения, БЮР Македония, Черна гора, Албания, България, Гърция, Кипър, Русия, Румъния и Турция. БФС беше представен от Борислав Михайлов, като президентът на българската централа връчи и купата на новия европейски шампион по футзал Испания. Както е известно, Михайлов е председател на комисията по футзал и плажен футбол към УЕФА.

Обединени и единодушни, ние изказваме подкрепата си за Джани Инфантино в неговата кандидатура да бъде перзидент на ФИФА, се казва в официалното съобщение на ФСС. Налице е убеждението, че той е най-добрият кандидат, който може да ръководи световния футбол.

Останалите претенденти за поста, овакантен от Сеп Блатер, са шейх Салман бин Ибрахим Ал Халифа от Бахрейн, принц Али от Йордания, Жером Шампан (Франция)- бивш заместник-генерален секретар на ФИФА и Токио Сексвале от Южна Африка, борец против апартейда и след това министър в своята страна.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна