Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Диего Симеоне ще бъде мениджър на "Челси"

Диего Симеоне
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Старши треньорът на "Атлетико" (Мадрид) Диего Симеоне ще бъде мениджър на "Челси" от новия сезон, след като се е съгласил с предложените му условия от лондончани.

Шефовете на Симеоне в "Атлетико" вече са информирани за решението на аржентинеца.

Новината беше съобщена първо от испанския местник OK Diario, а след това потвърдена и от английския Дейли Стар. Добавя се, че Симеоне ще получава 9,28 милиона паунда на сезон и ще стане официален наследник на уволнения през декември Жозе Моуриньо.

Симеоне е обявил вече в "Атлетико", че в края на сезона напуска "Висенте Калдерон", където е от 2011-а година, когато пое поста от Кике Санчес Флорес, в момента начело на "Уотфорд".

За петте си години в "Атлетико" аржентинският специалист е спечелил пет трофея, а освен това заведе отбора си изненадващо на финала в Шампионската лига през 2014-а година.

 В момента "Челси" се води от Гуус Хидинк, но опитният холандец е само временен вариант. Много имена се извъртяха в пространството за официален треньор на сините от Лондон за новия сезон, в това число и Диего Симеоне, което в крайна сметка се оказа и правилното предположение.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна