Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мотополигон "Бършен" отпада от календара на БФ по мотоциклетизъм

Мотополигон "Бършен" отпада от календара на БФ по мотоциклетизъм
Снимка: www.slivendnes.com

Град Сливен няма да бъде домакин на кръг от Националния шампионат по мотокрос през тази година. Причината е, че новата кметска управа е отказала провеждането на тази състезания, тъй като мотополигона няма разрешение за ползване.

Има идея на спортните клубове, които организират различни прояви на пистата да направят Сдружение и да се преговаря за стопанисване на част от сградния фонд за нуждите им и за спортни състезания. Тази година отказахме на БФ по мотоциклетизъм за финансиране за провеждане на състезания. Има идея за частно финансиране. Полигонът, който е изграден там, няма разрешение за ползване. Имало е статут на временен обект. Докато няма разрешение за ползване, не е редно да има състезания, защото ако има инцидент, общината ще носи отговорност защо позволява ползване на обекти, които не са приведени в експлоатация, а действат като такива, обясни още кметът Стефан Радев.

В последните няколко години мотополигон "Бършен", който според специалистите е един от най-добрите в страната, беше домакин на поредица стартове както от вътрешния, така и от международния календар на БФ по мотоциклетизъм.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна