Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов възнамерява да прекрати обществената поръчка за ремонта на Зимния дворец

Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов съобщи пред журналисти в Брюксел, че възнамерява да прекрати обществената поръчка за ремонта на Зимния дворец в София. Той коментира спрените до момента обществени поръчки:

Нека да го наречем политическа воля. Те са законосъобразно проведени и съответно законосъобразно спрени. Разпоредил на спортния министър да ми подготви по същия начин да спрем и обществената поръчка за Зимния дворец, тъй като и там от моята проверка излизат неща, за които няма извършено престъпление, но може да се направят по-добре.

Борисов благодари за въпроса, който му беше зададен в българското посолство в Лондон и се разграничи от депутата Делян Пеевски с думите:

Благодаря на това момче в Лондон, много ме жегна. Действително като гледах отстрани и разбрах, че за нормалните хора може би така изглежда и взех всички мерки, виждате, и колегата Юнкер и всички в Брюксел ги подкрепят. Нито един европеец, американец, руснак, какъвто искате, нито една институция в света, за което се заклевам, не ми е дала този съвет. Не е говорил никой никога с мен, а камо ли за такива приказки, че от Брюксел ми казали, Меркел ми казала. Ако ми намерят човек, който да каже, институция или каквото и да било, веднага давам пред вас оставка.



 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна