Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Балет "Арабеск" представя спектакъл-колаж от свои творби

Спектакъл-колаж от танцово представление и мултимедия, съставен от фрагменти на различни постановки, ще представи балет „Арабеск“ в пространството за култура Vivacom Art Hall. Спектакълът включва откъси от водещи български и чуждестранни хореографи.

Зрителите ще се срещнат с фрагменти от творчеството на балета, които публиката може да види на сцената на Музикалния театър в цялостния им вид, разказа хореографът и директор на „Арабеск“ Боряна Сечанова. Ще има и филмови откъси, които са част от биографията на тази уникална трупа, каза тя. По думите ѝ, целта е в този контекст да се представи на публиката какво се случва в съвременния танц. Сечанова нарече младите хореографи и танцьори в балета уникални.

Сред откъсите, които ще бъдат представени, са творби от хореографите Мила Искренова, Ана Донева, Асен Наков. Публиката ще се докосне и до откъс от най-новото представление на „Арабеск“ - „Бла, бла“.

„Арабеск“ е създаден през 1967-а година. След толкова колизии в изкуството през последните години искам да се надявам, че все още ще съществуваме и ще отбележим тази невероятна годишнина, сподели хореографът.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна