Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицаи отнеха 14 свидетелства за управление на МПС при акция в столицата

Служители на столичната „Пътна полиция“ отнеха 14 свидетелства за управление на МПС. Специализираната операция е проведена през последните два дни.

Акцията е реализирана заедно с представители на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" и Центъра за градска мобилност. Специализираната полицейска операция за неправилно паркирани моторни превозни средства /МПС/, предимно в централната градска част на столицата, пред увеселителни и питейни заведения, както и за контрол по безопасността на движението по пътищата, е проведена в тъмната част на денонощието на 19-и и 20-и февруари и до 4 часа на 21-и февруари.

Инспекцията са обхванали 216 моторни превозни средства и 232 лица. На над 216 водачи е извършена проверка за алкохол. Репатрирани са общо 20 автомобила. В хода на акцията са съставени 8 акта на водачи, шофирали след употреба на алкохол. 18 акта и 19 фиша за различни нарушения, сред които неплатени глоби, неправоспособност, нередовни документи и неправилно паркиране. Отнети са 14 свидетелства за управление на автомобили и са спрени от движение 14 моторни превозни средства.

Предприетите действия са в отговор на получени сигнали, че водачите на МПС нарушават правилата за паркиране в районите около увеселителните заведения. Реализирането на подобни специализирани акции за спазване на реда и режима за паркиране в София ще продължи по утвърден план, съобщават от МВР.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна